ZILVERVISJES EN PAPIERVISJES

zilvervisZilvervisjeszijn insecten met een typisch uiterlijk (zie foto). Ze bewegen zich schoksgewijs, kronkelend en zijn lichtschuw. Aan hun zilveren glans hebben ze hun naam te danken. Zilvervisjes dragen nogal wat bacteriƫn met zich mee en kunnen zo ziektes overbrengen.

Zilvervisjes houden van vochtige omgevingen waar het niet zo warm hoeft te zijn. U kunt zilvervisjes aantreffen in kruipruimtes, kelders etc. Het veranderen van de leefomstandigheden volstaat meestal om de overlast te stoppen. U moet dan met name denken aan verlaging van temperatuur (tot rond de 10o-12o C) en verlagen van de relatieve luchtvochtigheid. Heeft u dit al een aantal weken gedaan en helpt het niet neemt u dan eens contact op met Klomp Ongediertebestrijding. Wij kunnen de overlast vakkundig bestrijden. 

Papiervisjes worden ook wel ovenvisjes genoemd. Deze insecten zijn qua bouw hetzelfde als zilvervisjes, maar door hun grijze uiterlijk en hun voorkeur voor warmere en drogere leefomgevingen duidelijk van hun verwanten te onderscheiden. U kunt papiervisjes aantreffen in woonkamers en verblijfsruimten waar de temperatuur rond de 21oC ligt en waar de luchtvochtigheid relatief laag is. Gebouwen met centrale verwarming oefenen een grote aantrekkingskracht uit op papiervisjes. Ze komen aan die naam, omdat ze vaak te vinden zijn in papieren archieven, boeken etc. Het papier geeft ze voedsel, beschutting en nestelplaats.

Papiervisjes kunnen ziektes verspreiden en geven overlast door uitwerpselen en dode exemplaren. Veranderen van de leefomgeving wat betreft luchtvochtigheid en temperatuur is vaak niet mogelijk (denk aan geklimatiseerde archieven, bibliotheken, woonkamers etc.) zodat een bestrijding de enige mogelijke optie is. Klomp Ongediertebestrijding voert na een melding een inspectie uit, stelt een bestrijdingsplan op en voert dit in samenspraak met de opdrachtgever uit. Informeert u eens naar onze werkwijze. 

Klomp Ongediertebestrijding. Voor de beste oplossing.