VLIEGEN

vliegenVliegen (huisvliegen, bromvliegen, aasvliegen etc.) ontwikkelen zich in afval! Dat kunnen uitwerpselen zijn (strontvliegen, latrinevliegen), huishoudelijk afval maar ook in dode dieren en dood plantaardig materiaal (fruitvliegjes) ontwikkelen zich vliegen.

Vliegen leggen in dat dode materiaal eitjes, die zich ontwikkelen tot larven. Deze larven eten het dode materiaal, zullen zich verpoppen en als vlieg uit die pop kruipen. Dat betekent dus dat vliegen altijd in aanraking zijn geweest met dood materiaal én de daarop levende, mogelijk schadelijke bacteriën en virussen.

Om een overmaat aan vliegen te voorkomen dient u afval zoveel mogelijk direct op te ruimen, weggooien in af te sluiten afvalemmers/vuilnisbakken. Als u een compostbak heeft, het groente- en fruitafval zo snel mogelijk daar in gooien en verder alle maatregelen nemen om te zorgen dat u uw leefomgeving zo schoon mogelijk houdt. Regelmatig wat chloor in de afvoeren van gootsteen, douche en wasbak voorkomt vaak overlast door fruitvliegjes én stank.

Heeft u toch een vliegenprobleem kunnen wij u daar behulpzaam mee zijn. Er zijn diverse manieren om de plaag te bestrijden en te verminderen. Vliegenlampen, vernevelen van bestrijdingsmiddelen, vliegenvangers zijn enkele van de methoden die Klomp Ongediertebestrijding in kan zetten om u van uw probleem af te helpen. Neemt u eens contact op voor meer informatie.

 

Klomp Ongediertebestrijding. Voor de beste oplossing.