MIEREN

mierenMierenoverlast wordt meestal veroorzaakt door de tuinmier. Deze mier is eigenlijk geen plaagdier, maar omdat zij met haar familie soms in grote getale menselijke bewoning opzoekt kan ze wel lastig zijn.

Ze zijn niet gevaarlijk, steken niet (alhoewel ze zich wel kunnen verdedigen door het uitstoten van mierezuur) en vernielen niets. Als ze bij u binnenkomen kunt u het beste een aantal maatregelen nemen: zoek de gaten en kieren op waardoor ze naar binnen komen en sluit die af. U kunt één of twee mierenlokdoosjes neerzetten, sluit in ieder geval alle suiker en suikerhoudende stoffen af in dichte houders van blik of plastic.

Grotere mierennesten kunt u herkennen door hoopjes zand dat ze vanuit de bodem naar boven werken. Hoewel dit niet dramatisch is, zouden er tegels en straatstenen kunnen verzakken. Kokend water erop helpt niet!  U maakt hooguit enkele tientallen (van de duizenden) mieren dood. Klomp Ongediertebestrijding heeft de kennis én de middelen om op een afdoende manier de overlast te verhelpen.

Houtmieren (de grote houtmier) kunnen schade aan houten vloeren veroorzaken. Ze zijn verder niet schadelijk voor de gezondheid maar vanwege de grootte van de nesten en de vernielzucht is een bestrijding meestal aan te raden.

Faraomieren zijn een heel ander soort mieren, deze mieren zijn wél schadelijk voor mens en dier, het zijn verspreiders van ziektekiemen en moeten dus bestreden worden. Omdat deze mieren vaak in holle ruimtes als kabelgoten, spouwmuren e.d. leven zijn ze vaak alleen te bestrijden met lokdozen. Lokdozen die u kunt gebruiken voor de huis- tuin- en keukenmier helpen niet, hier zullen ze niet van eten. Voor faraomieren zijn speciaal lokdozen ontwikkeld, die regelmatig vervangen dienen te worden, zelfs als het lijkt alsof er niet van gegeten is. Klomp Ongediertebestrijding heeft die lokdozen, weet hoe ze te gebruiken en stelt samen met de opdrachtgever een bestrijdingsplan op om deze plaag de baas te worden.

 

Klomp Ongediertebestrijding. Voor de beste oplossing.