HOUTAANTASTENDE INSECTEN 

Houtaantastende insecten kunnen we onderverdelen in nathoutboorders en drooghoutboorders. Nathoutboorders zijn onder andere de veranderlijke boktor, die bijvoorbeeld in openhaardhout voorkomt. De naam nathoutboorders zegt al dat deze insecten leven in hout dat nat is, dus nog leeft (zieke bomen) of pas dood is. Deze insecten richten in gebouwen geen schade aan.

De drooghoutboorders zijn de insecten die hout aantasten dat verwerkt is in gebouwen en meubels.

beschermende kledingDe kleine houtwormkever (gewone houtworm) komt voor in loof- en naaldbomenhout. De kleine, ronde gaatjes die deze soort boort zijn de uitvliegopeningen van de kevertjes, die na gepaard te hebben hun eitje met een legboortje afzetten in het hout, waarna de eitjes zich ontwikkelen tot larven. Deze larven vreten zich door het hout en ontwikkelen zich tot kevertjes. Dit larvestadium kan wel drie jaar duren, in deze periode richten ze veel schade aan. De bestrijding van dit organisme gebeurt door het aangetaste en omliggende houtwerk te impregneren met een indringende vloeistof die in meerdere lagen wordt opgebracht.

De grote houtwormkever wordt ook wel de bonte knaagkever genoemd. Deze komt minder vaak voor dan de kleine houtwormkever maar kan ook grote schade veroorzaken. Doordat deze soort zich voortplant in zogenaamde kraamkamers en zich verder binnen het houtwerk ontwikkeld zullen er weinig uitvliegopeningen zijn. Door onderzoek worden de kraamkamers gevonden, met injectieapparatuur worden deze gevuld met vloeistof en het aangetaste en omliggende houtwerk wordt geïmpregneerd met een indringende vloeistof die in meerdere lagen wordt aangebracht.

Huisboktor komt voor in naaldbomenhout zoals grenen- en vurenhout. De uitvliegopeningen van de huisboktor zijn groot en ovaal. De larven van dit insect zijn zeer vraatzuchtig en brengen grote schade aan het houtwerk aan. In voorkomende gevallen is het geknaag van de larven duidelijk te horen. Bestrijding van de huisboktor bestaat uit het blootleggen van de gangen waarin de larven leven, het injecteren van gedeelten en het in meerdere lagen aanbrengen van een impregnerende vloeistof.

Klomp Bedrijfshygiene en Ongediertebestrijding heeft de kennis en ervaring in huis om de bestrijding van deze houtaantastende organismen vakkundig uit te voeren. Wij voeren eerst een inspectie uit om de aard en omvang van de besmetting vast te stellen. Indien gewenst kunt u daarvan een rapport krijgen, waarin precies vermeld wordt waar de houtaantastende organismen zich bevinden, hoe groot de aantasting is en wat er aan gedaan kan en/of moet worden.

Omdat gewerkt wordt met de modernste spuit- en injectieapparatuur, de beste bestrijdingsmiddelen en de grootst mogelijke vakkundigheid kunt u er zeker van zijn dat een behandeling succesvol is. Na behandeling geven we tot 10 jaar schriftelijke garantie.

OVERIGE INSECTEN

Klomp Bedrijfshygiene en Ongediertebestrijding is prima toegerust met de meest geschikte apparatuur en middelen om alle mogelijke dierplagen te bestrijden. Of het nu gaat om een vlooienplaag bij terugkomst van vakantie, vliegen- of mierenoverlast, kakkerlakkenproblemen etcetera, na melding bij Klomp Bedrijfshygiene en Ongediertebestrijding zal na een grondige inspectie in overleg met de klant een bestrijdingsplan opgesteld worden. Bij vlooien zal er een andere actie nodig zijn dan bij vliegen, mieren moeten anders bestreden worden dan zilvervisjes, huiskrekels kunnen we niet vergelijken met kakkerlakken, dus elke bestrijding kent zijn eigen werkwijze. Klikt u eens op de afbeeldingen voor meer informatie over het organisme en de bestrijding ervan.

Omdat Klomp Bedrijfshygiene en Ongediertebestrijding vakkundigheid, kwaliteit en service hoog in het vaandel heeft staan kunt u er zeker van zijn dat we u de beste bestrijdingsmethode adviseren. Dat kan variëren van adviezen op het gebied van bijvoorbeeld vochthuishouding in de woning tot een gehele ontsmetting van en bestrijding in het gebouw, altijd worden de maatregelen besproken met de klant.

Elke dierplaag heeft zijn eigen specifieke kenmerken en zijn eigen specifieke oplossing. Neemt u eens contact op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Klomp Bedrijfshygiene en Ongediertebestrijding. Voor de beste oplossing.